KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Program våren 2021

•  Med reservation för gällande Corona-förbehåll.Foto: Magnus Skoglöf

Torsdag 15 april 2021
Cosmos, kl 19.00

Arvet

En rapp och rolig dialog som gestaltar pjäsens tema: kärlek, familj, förlust och inte minst familjehemligheter som får liv när vi dör.

Yvonne har nyligen förlorat sin make och dottern Klara flyttar in hos mamman för att ta hand om henne. Men Yvonne verkar inte vilja ha henne där och Klara börjar misstänka att mamman har träffat en ny man. Hon pressar sin mamma och rotar skamlöst bland Yvonnes saker för att avslöja hennes lögner. Det Klara inte förstår är att hon är på väg att öppna Pandoras ask och när det dessutom verkar som om pappan har lämnat betydligt mer efter sig än en obotlig sjukdom, sätts hela livet i gungning.

Medverkande:
Ing-Marie Carlsson, Niklas Falk, Nina Haber och Emma Mehonic.
(Med reservation för annan turnéensemble.)

Producent
Folkteatern Göteborg / Riksteatern


Corona-avbokad föreställning

(Torsdag 18 februari 2021, Cosmos, kl 19.00)

Länge Leve Folkparken

En lika underhållande som lärorik musikalisk folkparksföreställning som startar på den svenska landsbygden i början av det glada 1920-talet – i en tid då arbetarrörelsen anlade festplatser för folkliga nöjen och politiska möten – och slutar i en nutid någonstans mellan fiktion och verklighet.

Vi följer Folkets Parks romantiska, svåra, ibland ekivoka och mytomspunna historia i en vindlande kavalkad av minnen, varvat med Rock’n’Roll, för musiken har alltid varit central i folkparkerna från norr till söder.

Farfar Stig lever genom alla tidsepoker – tre generationer faktiskt – och slutar aldrig att älska sin Helga. Om de kommer att få varandra på slutet? Det vet bara Folkparken. Om den bara kunde tala!

Medverkande:
Mia Poppe, Niclas Strand, Johanna Widén och Thomas Widén.

Producent
WSP-Event, Vingåker


Corona-avbokad föreställning

(Torsdag 18 mars 2021, Cosmos, kl 19.00)

Dan Andersson - Röda, röda blomster i mitt hjärta gingo in.

En personlig och gripande föreställning med berättande, poesi, sång och musik i Dan Anderssons värld. En värld befolkad av spelmän, tiggare, trollkarlar och laglösa ... människor som slet för sitt bröd.

Dan Andersson (1888-1920) var Drömmaren och Sökaren som kunde trollbinda andra med sitt berättande och sina sånger, som trots alla hinder blev författare. Han skrev om det fattiga folket i Finnmarken, om livets och naturens storhet och mysterium. Han skrev om sin längtan efter frid.

Medverkande:
Åsa Eek Engquist - recitatör och berättare
Sinikka Thörn - sång och fiol
Olle Junholm - gitarr

Producent
Trio Diktoton, Göteborg
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2021-02-16

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.