KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Skäms

Cosmos, 2009-11-03

En person slår sig ner bredvid en vilt främmande människa på bussen - trots att det finns ett dubbelsäte ledigt. Expediten på apoteket förklarar högt och tydligt för kunden hur hemorrojdsalvan ska användas. Birgit Friggebo försöker lugna stämningen i Rinkeby Folkets Hus med "We shall overcome". Alla har vi våra stunder, som vi anser som mer eller mindre besvärande.

Skäms är en humorshow som dyker ner i det svenska folkets pinsamheter. I formen av ett föredrag - blandat med musik, en brokig skara gäster, filmade inslag och en mycket hjärtlig publikkontakt - ställs de generande frågorna på sin spets ... utan att det blir genant.

Humorgruppen AMOK blandar rappa dialoger, fysisk komik, iakttagande stand up och medryckande musik i en salig röra. Med glimten i ögat behandlas ämnen som den nya tidens utbildningar, att lyckas hos det motsatta könet och svårigheten i att göra sig förstådd. Hela tiden i ett rappt tempo med publiken i fokus!

Bakom AMOK står sjuttiotalisterna och Uppsalaborna Niklas Högefjord och Mats Tielman-Lindberg. Niklas har man tidigare kunnat se tillsammans med Vibafemba och Kulstötarna. Mats jobbar även med Författarvandringarna i Uppsala och har tidigare synts tillsammans med Revybolaget.

Producent: Teatergruppen AMOK  

Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2021-08-26

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.