KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Loranga, Masarin och Dartanjang

Djulö Friluftsteater, 2009-07-16

Om man går ute i skogen ser man först ett par hus. Och sen några till. Ett garage, en lada, ett skrutthus och en sophög. I det största huset bor Loranga och hans pojk Masarin. Åh, Loranga är en jättebra pappa. Han bryr sig inte om nånting! Loranga och Masarin har roligt nästan jämt. Inte minst när Lorangas pappa, Dartanjang, är så snurrig att han tror att han är olika saker varje dag. Och när man har ladan full med livslevande tigrar och en giraff som brukar äta upp folks sängar är det inte lite som händer på en dag!

Det är ur den sortens otyglade fantasi som Originalteatern tar avstamp ifrån i deras uppsättning av Barbro Lindgrens klassiska barnbok om Loranga, Masarin och Dartanjang. Vi får följa de tre i deras dagliga liv som är fullspäckad med spänning, fart och galna upptåg. Loranga och Masarins liv präglas av lekglädje och en kamp emot vuxenvärldens krav.

”Men vem ska lyssna på popmusiken? Och vem ska äta upp alla bullar?!” undrar Loranga när han övertalas att söka arbete och sätta Masarin i skolan.

Originalteatern tar noga vara på Barbro Lindgrens mångbottnade och knivskarpa dialog för att göra en föreställning som kommer att roa båda barn och vuxna! I Loranga, Masarin och Dartanjangs värld styr barnens fantasi och vad som helst kan hända. Och gör det!

Skådespelare:
# Sven Boräng
# Jens Lindvall
# Kristoffer Hellström
Produktion: Originalteatern  

Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2021-08-26

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.